Telefon: 0732-30 57 40
E-post: info@elektrov.se

Stor Energibesparing hos Spring Systems AB

Spring Systems i Torsås sänkte sina energikostnader med 45% när de valde Fini Compressors – kompressorer från Unoflow och Elektroverkstaden i Kalmar som lösning för sin tryckluftsförsörjning.

Spring Systems AB i Torsås är en av Skandinaviens ledande underleverantörer av fjädrar och plåtdetaljer till bl.a fordonsindustrin i Sverige och Europa.

När de behövde uppgradera sin tryckluftsförsörjning valde de en lösning som presenterades av Unoflow och Elektroverkstaden i Kalmar.

Martin Karlsson på Elektroverkstaden berättar,
”Peter Lindahl som är underhållsansvarig på Spring Systems valde vår lösning som bestod av 2 st Fini skruvkompressorer i Plus-serien. En kompressor som arbetar 100 %, och en varvtalsreglerad för toppbelastningar och drift på nätter och övrig tid. Kompressorerna styrs av en startkontrollbox från Fini (Easy X4) som kan styra upp till 4 kompressorer.”

Vid installation monterades också kilowattmätare på varje kompressor för uppföljning av energiförbrukningen, och detta visade efter ett års drift att man sparade 45% av energiåtgången jämfört med tidigare års förbrukning.

Man räknar också med att denna installation har en ”payoff-tid” på ca 3 år för Spring Systems, då energikostnaden är den största kostnaden i en kompressors livscykel. Energikostnaden beräknas till ca 70 % av totalkostnaden inkl inköp och service.